چو استاده¬ای دست افتاده گیر
۱۳۹۴/۰۶/۱۹ تعداد بازدید: ۳۲۵۶
چو استاده¬ای دست افتاده گیر

چو استادهای دست افتاده گیر
اوراکل
از جمله مفاهیم ارزشمندی که در آموزههای دینی به خصوص قرآن کریم، مورد عنایت و توجّه قرارگرفته و به آن سفارش شده، احسان و نیکوکاری است. احسان و نیکوکاری کارکردهای زیادی در عرصههای فردی، اجتماعی، فرهنگی، معنوی و... دارد. مؤمنان واقعی و انسانهای صاحب خرد و اندیشه در هر عصر و نسلی، سعی و تلاش نمودهاند خود را به صفت و ویژگی احسان و نیکوکاری آراسته سازند. زندگی ما ایرانیان نیز از دیرباز با این سنّت حسنه عجین بوده است؛ به گونهای که پژواک آن را میتوان در سخنان بزرگان فرهنگی این مرز و بوم یافت. چنان که سعدی شیرین سخن میگوید:
ره نیک مردان آزاده گیر چو استادهای دست افتاده گیر
«وقف» یکی از بارزترین و مهمترین راههای نیکوکاری است که در سراسر دنیا رواج دارد و حسنات و برکات فراوانی بر آن مترتّب است، امّا از این نکته نیز نباید غفلت کرد که برای انجام دادن مناسب و اصولی هر کاری، نخست باید آگاهی ضروری و مورد نیاز را کسب کرد. در همین راستا مطالعة کتابهای مرتبط میتواند نقشی سازنده داشته و جوانب تاریک کار را برای خوانندة مشتاق و علاقهمند روشن سازد. خوشبختانه در سالهای اخیر بازار نشر کتب راهنمای نیکوکاری و به خصوص وقف، رونق خوبی داشته و دهها عنوان کتاب با موضوعات مربوطه چاپ شدهاند و در دسترس عموم قرار گرفتهاند. یکی از بهترین آنها کتابی است تحت عنوان «چگونه وقف کنیم؟(راهنمای ثبت وقف، همراه با بخشی از نیازهای روز)» که به همّت آقای نادر ریاحی سامانی به رشتة تحریر درآمده است.
در این اثر ارزنده نویسنده تلاش کرده نکات اصلی مربوط به وقف را همراه با نکتههای قانونی آن به زبانی ساده و شیوا برای مخاطب عادّی بیان کند. این کتاب در بردارندة مطالبی در خصوص سنّت حسنة وقف، انواع آن و کیفیّت مصرف درآمد موقوفات است و برخی از موضوعاتی که به آن پرداخته میشود، از این قرار است: وقف چیست؟ آثار اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی وقف، تفاوت مؤسّسات خیریّه و وقف، چه نوع مالی را میتوان وقف کرد، وقف در قرآن و سنّت و نحوة نظارت بر موقوفات. این کتاب 60 صفحهای با تیراژ 3000 نسخه، توسّط انتشارات مهبان در مشهد به زیور طبع آراسته شده است.