شانس زندگی دوباره در سوراخ دیوار
۱۳۹۴/۰۶/۱۹ تعداد بازدید: ۲۰۳۱
نگاهی به عملکرد برخی از مؤسّسات خیریّة خارجی
شانس زندگی دوباره در سوراخ دیوار
نگاهی به عملکرد برخی از مؤسّسات خیریّة خارجی
کارهای خیریّه در هر منطقه از جهان باید با مختصّات فرهنگی و مسائل خاصّ همان منطقه سازگار باشد؛ مثلاً همانطور که آموزش رایگان کار با رایانه برای بچّههای قحطیزدة آفریقای جنوبی کمک مطلوبی محسوب نمی شود، رساندن آب و غذا به شهروندان سوییسی هم نمیتواند در اولویت اقدامات انسان دوستانة بین المللی باشد.
یکی از مؤسّسات خیریّه در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی برای سلامت نوزادانِ رها شده پس از تولّد، دست به ابتکار جالبی زدهاست. مؤسّسة «دریچه امید» از سال 1999 میلادی با ایجاد یک سوراخ مخصوص در دیوار، این امکان را فراهم کردهاست که مادران پس از زایمان، نوزادشان را در داخل آن قرار دهند. به محض اینکه نوزاد درون این دریچه گذاشته شود، علامتی از این دریچه به مرکز خیریّه ارسال میشود و بلافاصله مأمورانی به محلّ دریچه مراجعه و نوزاد را به مرکز خیریّه منتقل میکنند؛ به این ترتیب کودک با همة مشکلات، امید بیشتری برای زنده ماندن دارد. مدیر این مرکز خیریّه دربارة ایدة اوّلیة چنین کاری میگوید: «در گذشته نوزادانی را یافتیم که درون پلاستیک قرار داده شده و در پای بوتهها گذاشته شده بودند؛ حتّی نوزدانی را داشتیم که از پنجره به پایین پرتاب شده بودند، امّا زنده ماندند».
به طور میانگین ماهانه حدود 200 نوزاد که اغلب کودکان ناخواسته هستند، در ژوهانسبورگ و اطراف آن رها میشوند که معمولاً فقط 60 نفر از آنها زنده پیدا میشوند. بسیاری از این نوزادان به دلیل دیر پیدا شدن، بیمار و دچار مشکلات جدّی هستند. از زمان ایجاد چنین سوراخی تاکنون بیش از 1000 کودک توانستهاند شانس زندگی دوباره را پیدا کنند و توسّط سایر علاقهمندان، سرپرستی شوند؛ کودکانی که بسیاری از آنها دوقلوهای به هم چسبیده، نوزادن بیمار و ناخواسته بودهاند.
فقط کودکان تحت آزار میتوانند بخوانند!
یک بنیاد خیریّة اسپانیایی برای جلوگیری از آزار کودکان و اطّلاع به موقع از این گونه اقدامات، دست به ابتکار جالب و جدیدی زده است که با استقبال زیادی مواجه شده است. بنیاد خیریّة «آنار» با نصب تابلوهای هشدار دهنده در شهرهای اسپانیا از فنّاوریهای نوین صنعت چاپ و طرّاحی برای امور انساندوستانه استفاده کرده است. این تابلوها به گونهای چاپ شداند که فقط کودکان زیر ۱۰سال میتوانند برخی جزییات آن شامل شماره تلفن و ... را ببینند! به طوری که تصویر کودکی با صورت زخمی به همراه عبارت «اگر تو را کتک میزنند، با ما تماس بگیر» را طوری چاپ کردهاند که فقط کودکانی که قدّ آنها زیر یک متر و ۳۵سانتیمتر است، میتوانند ببینند و با آن شماره تماس بگیرند. از این تکنیک برای تلفیق دو تصویر در یکدیگر استفاده شده است و با محاسبة میدان دید کودکان زیر 10 سال، پیام هشدارِ درجشده از دید بزرگسالان پنهان میشود. افراد عادّی که قدّی حدود 175 سانتیمتر دارند، تنها چیزی که میبینند تصویر کودکی وحشتزده و این جمله است: «گاهی کودک آزاری تنها برای کودکانی که مورد آزار قرار میگیرند، قابل مشاهده است». بنابراین والدین کودکآزار با ندیدن برخی اطّلاعات، دچار ترس و واهمه نمیشوند، امّا کودک متوجّه میشود که اگر برایش اتّفاقی بیفتد، باید پلیس را خبر کند. طرّاحان این پوستر امیدوارند کودکان با کمک این طرح بتوانند اعتماد به نفس لازم برای گزارش آزار و اذیّت را به دست آورند. این تابلوها با تکنیکی موسوم به «lenticular printing technique» چاپ میشوند.