وقف، میراث جاودان
۱۳۹۴/۰۶/۱۵ تعداد بازدید: ۲۲۱۱
وقف، میراث جاودان
وقف، میراث جاودان
مهدی محمّدی
در ادامه معرّفی کتابها،کتابی با حجم اندک، ولی غنی به شما معرّفی میکنیم؛کتاب «سیمای وقف در اخبار و اعصار».
نویسنده کتابآقای محمّد سعید شفیعی است که در زمان تحریر کتاب، یعنی سال 1382 مدیر کل اوقاف و امور خیریّه استان مرکزی بوده است.
در فصل اوّل این کتاب با وقف و عناصر تشکیل دهنده آن و معنی لغوی و اصطلاحی وقف آشنا میشویم. در این فصل به بعضی اختلاف نظرها درباره وقف پرداخته شده است؛ مثلاً اینکه در مذاهب اسلام تعاریف از وقف با یکدیگر تفاوت دارد. همچنین وقف در قانون مدنی، ماهیّت حقوقی وقف، اوصاف واقف یا شروط وقف نیز از جمله مباحثی است که نویسنده در فصل نخستین کتاب به آنها پرداخته است.
در فصل دوم کتاب وقف از دیدگاه ادّله اربعه، یعنی قران، سنّت، عقل و اجماع بررسی شده است.
مؤلّف فصل سوم کتاب را «وقف در گذر تاریخ» نامیده است.در این فصل بعد از اینکه توضیحاتی در باره وقف در غیر جهان اسلام داده شده است، درباره زمینهای ایران بعد از اسلام و اتّفاقاتی که در مورد آنها افتاده است، بحث شده است و در ادامه به تاریخ معاصر ایران و دوره بعد از انقلاب میرسیم.
فصل چهارم کتاب هم «وقف در سیره معصومین» نام دارد. موقوفات حضرت فاطمه زهرا و امام علی (ع) بخش عمده این فصل را تشکیل میدهد.
کتاب فصل پنجمی هم دارد به نام وقف و خدمات شایان عالمان دینی. در این بخش که بخش پایانی کتاب نیز هست، به نامهایی آشنا همچون خواجه نصیرالدین توسی،علامه حلی، شهید اول، علامه مجلسی، ایها... حایری و ایها.. گلپایگانی برمیخوریم.
در صورت تمایل به خواندن این کتاب با این شماره ردهبندی کنگره میتوانید کتاب را از کتابخانهها دریافت کنید:
297/
372
556ش
3964